Snart är vi tillbaka så att ni kan handla igen. Läs mer här.

Populära länkar


Kategorier

Gå till Båttillbehör
Drivankare
Gå till Ekolod & Tillbehör
Ekolod
Givare & Hållare
Kablar & Montering
Kort & Kartor
Skydd
Gå till Elmotorer
Minn Kota
Elmotortillbehör
Flytvästar
Dekaler och Klistermärken
Gå till R.A.M.
RAM B-Series
RAM C-Series
RAM D-Series
RAM Tough Track
Övrigt
Gå till Drag & Beten
Beteskit
Flugkast
Jerkbait
Gå till Jiggar / Gummibeten
Dropshot
Färdigriggade Jiggar
Havsfiske
Jiggar
Jiggkit
Jiggkrokar
Jiggtillbehör
Stingers
Vertikal
Långedrag
Gå till Pilkar & Häcklor
Häcklor
Pilkar
Gå till Powerbait & Gulp
Gulp
Powerbait
Skeddrag
Spinnare
Spinnflugor (lax)
Gå till Tailbeten & Hybridbeten
Kompletta drag
Svansar & Tailar
Vassdrag & Spinnerbaits
Vibrationsbeten & Spinner tails
Gå till Vinterbeten
Balanspirkar
Blinkpirkar
Blänken
Krokar & Agn
Limkrok
Mormyskor & Minibalans
Vertikalpirkar
Gå till Wobblers
1-5cm
6-10cm
11-19cm
20+cm
Kustwobblers
Ytbeten & Poppers
Gå till Fiskeset
Allmänt sommarfiske
Abborrfiske
Flugfiske
Gädd och gösfiske
Havfiske (Norge)
Havsöringsfiske
Pimpelset
Ädelfiske (P&T)
Gå till Fiskerullar
Allmänt sommarfiske
Gå till Abborrfiske
Haspelrullar
Spinnrullar
Gå till Flugfiske
Enhands
Tvåhands
Extraspolar
Gå till Gädd- och Gösfiske
Haspelrullar
Spinnrullar
Havsfiske (Norge)
Havsöringsfiske
Spinnfluga (Lax)
Trolling
Vinterfiske
Ädelfiske (P&T)
Gå till Fiskespön
Allmänt sommarfiske
Gå till Abborrfiske
Haspelspön
Spinnspön
Teleskop / Flerdelade
Gå till Flugfiske
Enhands
Tvåhands
Switch
Gå till Gädd- och Gösfiske
Haspelspön
Spinnspön
Havsfiske (Norge)
Havsöringsfiske
Mete
Spinnfluga (Lax)
Trollingfiske
Gå till Vinterfiske
Ismetesspön
Pimpelspön
Ädelfiske (P&T)
Gå till Fiskelinor
Flätade superlinor
Nylonlinor
Fluorocarbon
Gå till Förvaring
Askar & Draglådor
Livebaitförvaring
Rig Bin & Stinger
Ryggsäckar
Spö- och Rullförvaring
Vattentätt
Väskor
Gå till Kläder & Skor
Byxor
Broddar
Flytoveraller
Flytvästar
Impregnering/Tvätt
Handskar
Jackor
Kepsar/Mössor
Kängor/Stövlar
Mygg
Solglasögon
Strumpor
Tröjor/Skjortor
Underställ
Vadarbyxor
Vadarjackor
Vadarskor
Gå till Småplock
Beteslås
Fjäderringar
Flöten & Metrevar
Gå till Krokar
Enkelkrokar
Trekrokar
Lekande
Pärlor & Lysslang
Sänken
Gå till Tafs & Vajer
Färdiga tafsar
Tafsmaterial
Gå till Verktyg
Avkrokning
Gå till Håvar
Små fiskehåvar
Medium fiskehåvar
Stora fiskehåvar
Linverktyg & Brynen
Peanger & Tänger
Vågar & Måttband
Gå till Övrigt
Knivar & Yxor
Matlagning
Myggskydd
Olja & Fett
Rökning
Termosar & Vatten
Vakuum
Övrigt
Presenttips
Gå till UTFÖRSÄLJNING
Fluga

FISKEMETODER

Gå till Allmänt Sommarfiske
Fiskeset
Rullar
Spön
Mete
Beten (Våra favoriter)
Linor
Gå till Småplock
Beteslås
Fjäderringar
Flöten
Krokar
Lekande
Sänken
Tafs & Vajer
Gå till Verktyg
Avkrokning
Håvar
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar & måttband
Övrigt
Gå till Abborrfiske
Fiskeset
Gå till Rullar
Haspel
Spinn
Gå till Spön
Haspelspön
Spinnspön
Beten (Våra favoriter)
Jiggar (Våra favoriter)
Linor
Gå till Småplock
Beteslås
Fjäderringar
Krokar
Lekande
Sänken
Tafs & Vajer
Gå till Verktyg
Avkrokning
Håvar
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar & måttband
Övrigt
Gå till Flugfiske
Fiskeset
Gå till Rullar
Enhands
Tvåhands
Extraspolar
Gå till Spön
Enhands
Tvåhands
Switch
Gå till Linor
Enhands
Tvåhands/switch
Skjutlinor
Spetsar/Tippar
Backing
Gå till Flugor
Krokflugor
Tubflugor
Flugaskar
Gå till Flugbindning
Startkit
Bindstäd/Verktyg
Bindtråd
Dubbing
Fjädrar & Nackar
Flash
Krok
Förtyngning
Hår & Skinn
Kemikalier
Kroppsmaterial
Tuber
Väskor & Bärsystem
Flytringar & Tillbehör
Kemikalier
Tubkrok
Tafs & tafsmaterial
Gå till Verktyg
Håvar
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar & måttband
Övrigt
Gå till Gädd- och Gösfiske
Fiskeset
Gå till Rullar
Haspel
Spinn
Gå till Spön
Haspelspön
Spinnspön
Linor
Beten (Våra favoriter)
Jiggar (Våra favoriter)
Gå till Småplock
Beteslås
Fjäderringar
Krokar
Lekande
Sänken
Tafs & Vajer
Gå till Verktyg
Avkrokning
Håvar
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar & måttband
Övrigt
Gå till Havsfiske (Norge)
Fiskeset
Rullar
Spön
Beten (Våra favoriter)
Linor
Gå till Småplock
Beteslås
Fjäderringar
Krokar
Lekande
Pärlor & Lysslang
Sänken
Tafs & Tafsmaterial
Gå till Verktyg
Avkrokning
Håvar
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar måttband
Övrigt
Gå till Havsöringsfiske
Fiskeset
Rullar
Spön
Linor
Beten (Våra favoriter)
Kustflugfiske
Gå till Småplock
Beteslås
Fjäderringar
Lekande
Sänken
Krokar
Gå till Verktyg
Håvar
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar måttband
Övrigt
Gå till Mete
Metesset
Spön
Linor
Mäsk
Gå till Småplock
Beteslås
Flöten
Krokar
Sänken
Gå till Verktyg
Avkrokning
Håvar
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar & måttband
Övrigt
Gå till Spinnfluga (Lax)
Rullar
Spön
Beten (Våra favoriter)
Linor
Gå till Småplock
Beteslås
Fjäderringar
Krokar
Lekande
Sänken
Gå till Verktyg
Håvar
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar & måttband
Övrigt
Gå till Trollingfiske
Rullar
Spön
Linor
Beten (Våra favoriter)
Paravaner
Spöhållare
Gå till Småplock
Beteslås
Fjäderringar
Krokar
Lekande
Sänken
Tafs & Vajer
Gå till Verktyg
Avkrokning
Håvar
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar & måttband
Övrigt
Gå till Vinterfiske
Pimpelset
Rullar
Gå till Spön
Ismetespön
Pimpelspön
Linor
Beten (Våra favoriter)
Angeldon & Ismete
Gå till Isborrar & Tillbehör
Isborrar
Isskopor
Förlängare
Reservskär
Skärskydd
Skruvdragare Adapter
Tillbehör
Isfisketält
Skryllor & Stolryggsäckar
Gå till Småplock
Beteslås och Snappers
Lekande
Sänken
Tafs & Vajer
Trekrok
Säkerhet på is
Gå till Verktyg
Avkrokning
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar måttband
Värme
Övrigt
Gå till Ädelfiske (P&T)
Fiskeset
Rullar
Spön
Linor
Beten (Våra favoriter)
Gå till Småplock
Beteslås
Fjäderringar
Flöten
Krokar
Lekande
Sänken
Tafs & Vajer
Gå till Verktyg
Avkrokning
Håvar
Linverktyg
Peanger & Tänger
Vågar & måttband
Övrigt

Varumärken

Alla Varumärken

Fördelar med oss

  • Inga avgifter
  • Gratis frakt över 899:-
  • Snabb leverans
  • KUNDSERVICE med riktiga fiskare
  • Öppet köp returrätt 30 dagar
  • Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank
Produkten läggs i din varukorg
Produkten har lagts till i din varukorg

Personuppgifter / Integritetspolicy

1. Generellt
Denna policy avseende integritet och marknadsföring beskriver hur Nordiska Utsidangruppen AB, Org.nr. 559460-1535, Terminalvägen 21, 86136 Timrå, Västernorrlands län. (” Nordiska Utsidangruppen AB”, ”innefattar: Jakt.se, Fiske.se & Hund.se”, vi”) samlar in, använder, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter.

1.1 Integritetspolicyn gäller då Nordiska Utsidangruppen AB tillhandahåller tjänster och produkter i anslutning till köp, serviceärenden och övrig kontakt med Nordiska Utsidangruppen AB, såsom besök på webbplats. Integritetspolicyn gäller även den behandling av personuppgifter som görs inom ramen för innehav av Nordiska Utsidangruppen ABs konto.

1.2 Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi vill med denna Integritetspolicy visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning.

2. Personuppgiftsansvarig
Nordiska Utsidangruppen AB är personuppgiftsansvarig för Nordiska Utsidangruppen AB behandling av dina personuppgifter och ansvarar för att sådan behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning. Nordiska Utsidangruppen AB är även personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter inom ramen för innehav av Nordiska Utsidangruppen AB konto.

3. När behandlar vi dina personuppgifter?
3.1 För att du ska kunna besöka vår webbplats, köpa våra varor eller tjänster eller kontakta oss för service eller information måste vi samla in och behandla personuppgifter om dig.

3.2 Nordiska Utsidangruppen AB samlar in och behandlar personuppgifter om dig när du genomför ett köp på någon av våra webbplatser (Jakt.se, Fiske.se & Hund.se), använder dig av Nordiska Utsidangruppen AB support, besöker Nordiska Utsidangruppen AB webbplatser eller ett event som Nordiska Utsidangruppen AB anordnar eller när du på annat sätt har kontakt med Nordiska Utsidangruppen AB. Informationen som samlas in från dig vid bokningar och köp krävs för att du ska kunna ingå avtal med Nordiska Utsidangruppen AB och för att Nordiska Utsidangruppen AB ska kunna tillhandahålla sina tjänster och erbjudanden.

3.3 Om du är Kontoinnehavare samlar Nordiska Utsidangruppen AB in personuppgifter om dig som du lämnar vid din registrering av kontoinnehav. Nordiska Utsidangruppen AB samlar även in uppgifter om dig under tiden du är Kontoinnehavare inom ramen för ditt kontoinnehav, såsom din inköpshistorik, hur du interagerar med Nordiska Utsidangruppen AB webbplatser, vilka erbjudanden du varit intresserad av genom att läsa ett mail eller klicka på en länk. Nordiska Utsidangruppen AB behandlar även uppgifter som Nordiska Utsidangruppen AB från tid till annan ges tillgång till genom ditt Nordiska Utsidangruppen AB konto. Som Kontoinnehavare kan du när som helst uppdatera dina uppgifter genom att gå in på ”Mina sidor”.

3.4 Vi samlar även in och uppdaterar dina adressuppgifter via tredje parts tjänster för adressuppdatering.

4. Vilka personuppgifter samlar vi in och använder om dig?
4.1 För dig som är kund till Nordiska Utsidangruppen AB
De personuppgifter Nordiska Utsidangruppen AB samlar in och behandlar om dig i egenskap av kund som genomför köp och använder våra support-tjänster är:

  • Namn
  • Adress
  • Telefonnummer och e-post
  • Betalningsuppgifter
  • Kundnummer
  • IP-adress och information om din användning av Nordiska Utsidangruppen AB webbplats

4.2 För dig som är Kontoinnehavare
De personuppgifter Nordiska Utsidangruppen AB samlar in och behandlar om dig som är Kontoinnehavare är:

  • Namn och personnummer
  • Adress
  • Telefonnummer och e-post
  • Betalningsuppgifter
  • Kontoinformation
  • IP-adress och information om din användning av Nordiska Utsidangruppen AB webbplats
  • Information om vilka av våra varor eller erbjudanden du varit intresserad av, hur du interagerar med våra nyhetsbrev och vilka av våra event du anmält dig till
  • Uppgifter om dina inköp
  • Information om ditt kontoinnehav

5. Varför behandlar vi uppgifter om dig?
5.1 För dig som är kund till Nordiska Utsidangruppen AB
Nordiska Utsidangruppen AB behandlar dina personuppgifter för olika ändamål. Huvudsakligen behandlar Nordiska Utsidangruppen AB dina personuppgifter i syfte att:

  • Fullgöra våra förpliktelser gentemot dig som kund, såsom genomförande av köp, fakturering och tillhandahållande av support;
  • Möjliggöra allmän kundvård och kundservice, som för att besvara frågor och rätta felaktiga uppgifter;
  • Lämna information och rikta marknadsföring, per post, e-post, SMS/MMS samt telefon avseende Nordiska Utsidangruppen AB och utvalda samarbetspartners varor och tjänster;
  • Hantera kundförhållandet och tillhandahålla våra tjänster;
  • Ge dig relevant information och anpassade erbjudanden i nyhetsbrev samt på webben;
  • Bedöma vilka betalningsmetoder vi kan erbjuda dig, till exempel genom kreditbedömningar;
  • Förbättra vårt kunderbjudande, till exempel utveckling av tjänster, produkter och funktioner;
  • Förhindra bedrägerier och utföra riskhantering;
  • Följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar; samt
  • Uppgifterna kan även utgöra underlag för marknads- och kundanalyser, marknadsundersökningar, statistik, affärsuppföljning samt affärs- och metodutveckling relaterat till köp av varor och tjänster.

5.2 För dig som är Kontoinnehavare

Utöver uppräkningen ovan behandlar Nordiska Utsidangruppen AB personuppgifter om Kontoinnehavare även i syfte att:

  • Administrera kontoinnehavet;
  • Ge dig möjlighet att använda Kontoinnehavets fördelar såsom möjlighet att se orderhistorik, kunna uppdatera adressuppgifter själv etc.
  • Tillhandahålla specialerbjudanden;
  • Möjliggöra kommunikation med dig som Kontoinnehavare via post, e-post, telefon eller SMS/MMS; samt
  • Möjliggöra personliga erbjudanden, marknadsföring och eventinbjudningar via telefon, post, e-post samt SMS/MMS.

6. De lagliga grunderna för vår behandling av dina personuppgifter
6.1 Nordiska Utsidangruppen AB baserar behandlingen av dina personuppgifter på ett antal lagliga grunder. Dessa beskrivs i det här avsnittet.

6.2 Vi behandlar bland annat dina personuppgifter för att kunna fullgöra avtalet med dig som kund eller som Kontoinnehavare, såsom för att genomföra bokningar, köp och för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig som Kontoinnehavarare, såsom förenklad administration och orderhistorik. Med stöd av denna lagliga grund behandlar vi även uppgifter dig som Kontoinnehavare, såsom dina inköp, ditt beteende på vår hemsida, din interaktion med Nordiska Utsidangruppen AB samt ditt intresse av våra erbjudanden och produkter för att kunna fullgöra vårt åtagande att tillhandahålla dig personliga erbjudanden.

6.3 En del av den behandling av personuppgifter som vi utför baserar sig på en så kallad intresseavvägning. Detta gäller exempelvis den behandling vi utför för att kunna skicka erbjudanden till dig om våra varor och tjänster samt för att göra en begränsad segmentering av kunder, t.ex. baserat på totala inköpssummor. Nordiska Utsidangruppen AB behandlar inte känsliga personuppgifter med stöd av en intresseavvägning och utför ingen behandling som utgör profilering med stöd av en intresseavvägning.

6.4 I vissa fall kan Nordiska Utsidangruppen AB ha en rättslig förpliktelse att behandla dina personuppgifter. Detta gäller till exempel för den behandling av personuppgifter som vi utför för att kunna uppfylla bokföringslagens krav.

7. Sammanställning av vår personuppgiftsbehandling

Ändamål

Rättslig grund

Kategorier av personuppgifter

Lagringstid

För att administrera, utveckla och leverera våra varor och tjänster samt tillhandahålla support

Fullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor)

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post

  • Geografisk information

  • IP-adress, enhetsinformation, logginformation

Två år efter att du senast varit aktiv hos Nordiska Utsidangruppen AB, till exempel genom att handla hos oss eller kontakta vår kundtjänst

För att försäkra oss om att lagkrav efterlevs, såsom bokföringslagen

Rättslig förpliktelse

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post

  • Geografisk information

  • IP-adress, enhetsinformation, logginformation

Så länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag

För att marknadsföra Nordiska Utsidangruppen AB och våra samarbetspartners eller koncernbolags varor och tjänster genom post, e-post, telefon, SMS/MMS & Sociala Medier.

Intresseavvägning

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post

  • Geografisk information

  • IP-adress, enhetsinformation, logginformation

Två år efter att du senast varit aktiv hos Nordiska Utsidangruppen AB, till exempel genom att handla hos oss eller kontakta vår kundtjänst

För att administrera ditt kontoinnehav, ge dig möjlighet att få individanpassade erbjudanden samt möjliggöra riktad kommunikation via post, e-post, telefon eller SMS/MMS

Fullföljande av avtal om Nordiska Utsidangruppen AB konto (jakt.se, fiske.se & hund.se)

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post

  • Geografisk information

  • IP-adress, enhetsinformation, logginformation Betalningsuppgifter

  • Kundnummer

  • Information om hur du använder vår webb, om vilka av våra erbjudanden du varit intresserad av, vilka av våra nyhetsbrev du interagerat med och vilka av våra event du anmält dig till

  • Uppgifter om dina inköp

  • Information om ditt kontoinnehav

Så länge du har ett Nordiska Utsidangruppen AB konto (jakt.se, fiske.se & hund.se)


8. Profilering
8.1 Nordiska Utsidangruppen AB kan behandla dina personuppgifter genom profilering om du är Kontoinnehavare. Om du är Kontoinnehavare analyseras information om hur du använder vår webb, om vilka av våra varor, tjänster och erbjudanden du varit intresserad av, vilka av våra nyhetsbrev du interagerat med och vilka av våra event du anmält dig till, uppgifter om dina inköp och information om ditt kontoinnehav för att tillhandahålla dig erbjudanden som vi tror passar dig och för att bjuda in dig till event vi tror att du skulle vilja gå på.

8.2 Du kan närsomhelst invända mot behandling av personuppgifter genom profilering. Detta gör du genom att ringa Nordiska Utsidangruppen ABs kundtjänst eller genom att kontakta [email protected]. När Nordiska Utsidangruppen AB har mottagit din anmälan kommer Nordiska Utsidangruppen AB att upphöra med att behandla dina personuppgifter för detta ändamål.

9. Hur länge sparar vi uppgifter om dig?
9.1 Vi behåller dina personuppgifter så länge som nödvändigt för att uppfylla de ändamål som är uppställda i denna integritetspolicy (om inte en längre lagringsperiod är nödvändig enligt tillämplig lag). I allmänhet innebär det att vi kommer att behålla dina personuppgifter under den tid du innehar ditt konto. För personuppgifter relaterade till produktköp behåller vi dessa längre för att följa de lagliga skyldigheter vi har (såsom villkor uppställda enligt skatt- samt köplagar samt för garantiändamål).

9.2 Är du inaktiv i fem år tas all profilinformation och alla personuppgifter bort permanent från alla plattformar. Din köphistorik fortsätter att vara tillgänglig för oss efter att din profil har tagits bort, i enlighet med lagstadgade krav på datalagring av försäljnings-, skatte-, och garantiskäl. Har du frågor eller vill få tillgång till denna information ber vi dig kontakta oss.

10. Vem lämnar vi ut personuppgifter till?
10.1 Nordiska Utsidangruppen AB kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, såsom till Nordiska Utsidangruppen ABs koncernbolag och andra samarbetspartners samt leverantörer av kort- och kommunikationstjänster. Nordiska Utsidangruppen AB kan även komma att lämna ut dina uppgifter till företag som tillhandahåller tjänster för adressuppdateringar för att säkerställa att vi har rätt adressuppgifter till dig.

10.2 Tredje part som Nordiska Utsidangruppen AB lämnar ut information till eller på annat sätt tillhandahåller information om en kund eller Kontoinnehavare får endast använda informationen i syfte att sälja och marknadsföra Nordiska Utsidangruppen ABs och Nordiska Utsidangruppen ABs samarbetspartners och koncernbolags tjänster och produkter eller i syfte att leverera tjänster med anknytning till Nordiska Utsidangruppen ABs avtal med dig som kund eller Kontoinnehavare.

10.3 Personuppgifter kan vidare komma att lämnas ut av Nordiska Utsidangruppen AB om det är nödvändigt för att följa gällande lagkrav eller krav från myndigheter, för att tillvarata Nordiska Utsidangruppen ABs rättsliga intressen eller för att upptäcka, förebygga eller uppmärksamma bedrägerier och andra säkerhets- eller tekniska problem.

10.4 Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd till det.

11. Ändring av integritetspolicy
11.1 Nordiska Utsidangruppen AB har rätt att när som helst ändra Integritetspolicyn. Nordiska Utsidangruppen AB kommer att med rimlig varsel underrätta dig vid ändringar av Integritetspolicyn. Om du inte godtar ändringarna har du rätt att säga upp avtalet med Nordiska Utsidangruppen AB innan den ändrade Integritetspolicyn träder i kraft. Du säger upp avtalet genom att kontakta Nordiska Utsidangruppen AB på [email protected].

12. Skyddet av dina personuppgifter
Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Nordiska Utsidangruppen AB har därför vidtagit de säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter mot otillbörlig åtkomst, förändring och radering. Exempelvis sparas alla uppgifter om kunder samt Kontoinnehavare i en databas som är skyddad genom behörighetsstyrning och brandvägg.

13. Dina rättigheter
13.1 Nordiska Utsidangruppen AB ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning.

13.2 Nordiska Utsidangruppen AB kommer på din begäran eller på eget initiativ att rätta, avidentifiera, radera eller komplettera uppgifter som upptäcks vara felaktiga, ofullständiga eller missvisande.

13.3 Du har rätt att av begära
Tillgång till dina personuppgifter. Det innebär att du har rätt att begära ett registerutdrag över den behandling som vi genomför avseende dina personuppgifter. Du har även rätt att få en kopia av de personuppgifter som behandlas. Du har rätt att en gång per kalenderår, genom en skriftligt undertecknad ansökan, kostnadsfritt erhålla ett registerutdrag från om vilka personuppgifter som finns registrerade om dig, ändamålen med behandlingen och till vilka mottagare uppgifterna har lämnats eller ska lämnas ut. 

Du har även rätt att i registerutdraget få information om var uppgifterna har hämtats ifrån om personuppgifterna inte har samlats in från dig, förekomsten av automatiserat beslutsfattande (inklusive profilering) samt den förutsedda period under vilken uppgifterna kommer att lagras eller kriterierna som används för att fastställa denna period. 

Du har vidare rätt att i registerutdraget få information om dina övriga rättigheter som anges i denna punkt.
Rättelse av dina personuppgifter. Vi kommer på din begäran att så snabbt som möjligt rätta de felaktiga eller ofullständiga uppgifter vi behandlar om dig.
Radering av dina personuppgifter. Det innebär att du har rätt att begära att dina personuppgifter tas bort om de inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Det kan dock finnas lagkrav på att vi inte omedelbart får radera dina personuppgifter i exempelvis bokförings- och skattelagstiftning. Vi kommer då att avsluta den behandling som görs för andra ändamål än att följa lagstiftningen.

13.4 Nordiska Utsidangruppen AB kommer att underrätta varje mottagare till vilken personuppgifterna har lämnats ut enligt punkten 10 ovan om eventuella rättelser eller radering av uppgifter samt begränsning av behandling av uppgifter.

13.5 Du har rätt till dataportabilitet. Det innebär en rätt att under vissa förutsättningar få ut och överföra dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format till en annan personuppgiftsansvarig.

13.6 Du har rätt att invända mot personuppgiftsbehandling som utförs med stöd av en intresseavvägning. Om du invänder mot sådan behandling kommer vi enbart att fortsätta behandlingen om det finns berättigade skäl till behandlingen som väger tyngre än dina intressen.

13.7 Om du inte vill att behandlar dina personuppgifter för direktmarknadsföring har du alltid rätt att invända mot sådan behandling genom att skicka ett mail till [email protected]. När vi har mottagit din invändning kommer vi att upphöra med att behandla personuppgifterna för sådant marknadsföringsändamål.

13.8 Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

14. Information om Cookies
Nordiska Utsidangruppen AB, org. nr 559460-1535, vill genom denna policy informera dig om vår användning av cookies, pixlar och andra trackingverktyg (gemensamt ”Cookies”). Våra syften med användningen cookies är att vi ska kunna ge våra besökare en så bra service som möjligt, tillhandahålla en fungerande e-handel samt nyttja analys och annonsmöjligheter.

14.1 Vad är cookies och hur fungerar de?
En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Cookies kan göra det möjligt för hemsidan att komma ihåg några av dina handlingar och preferenser så att du inte behöver ange dem igen när du kommer tillbaka till hemsidan eller bläddrar från en sida till en annan. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Det finns två typer av cookies. 

Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. 

Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookien temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

14.2 Vad använder Nordiska Utsidangruppen AB cookies till?
Nordiska Utsidangruppen AB använder tre typer av cookies.

Nödvändiga cookies
Dessa cookies är nödvändiga för Hemsidans funktioner. Till exempel måste vi ha nödvändiga cookies för att varukorgar och betalningsmöjligheter ska fungera.

Cookies för bättre användarupplevelse
Dessa cookies samlar in information om hur du använder hemsidan, till exempel vilka sidor du besöker oftast och om du får felmeddelanden från hemsidan. Dessa cookies samlar dock inte in information som identifierar dig. All information som dessa cookies samlar in är anonymiserad. Syftet med dessa cookies är att förbättra hemsidans funktion. Dessa krävs bland annat för att vår chatfunktion ska fungera. De används även så att sortering i listor fungerar. Dessa cookies används endast om du samtycker till dem.

Cookies för marknadsföring
Dessa cookies används för att anpassa och leverera annonser som är relevanta för dig och dina intressen. De används också för att begränsa antalet gånger du ser en annons och hjälper oss att mäta effektiviteten av annonskampanjerna. De placeras vanligtvis av tredje parter med Nordiska Utsidangruppen tillstånd. Dessa cookies kommer ihåg att du har besökt hemsidan och denna information kan delas med andra mottagare såsom annonsörer. Dessa cookies används endast om du samtycker till dem. Vi använder även tredje parts cookies från Google Analytics för att analysera våra hemsideanvändares beteende på en anonym nivå.  Nordiska Utsidangruppen är personuppgiftsansvarig för användningen av Google Analytics på vår Hemsida. Google är separat personuppgiftsansvarig för behandlingen som sker genom deras egna cookies. Googles möjligheter att använda och dela information om ditt besök på vår hemsida är begränsade i enlighet med Google Analytics Terms of Service (http://www.google.com/analytics/terms/us.html) och Google Privacy Policy (http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/). Dessa cookies används endast om du samtycker till dem. Dessa cookies lagras i max 12 månader.

I alla de cookies vi använder sparas ingen personlig information.

Samtycke om cookies
I samband med att du går in på vår hemsida kommer du att bli tillfrågad om du samtycker till användningen av cookies som inte är nödvändiga. Genom att göra det samtycker du till användning av cookies i enlighet med denna policy. Du är inte skyldig att samtycka till användandet av dessa cookies för att komma åt hemsidan. Vissa tjänster och funktioner kräver dock användning av cookies och kan vara begränsade eller otillgängliga utan ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till cookies och analysverktyg genom att.

Om du vill radera cookies som är sparade sedan tidigare på din dator kan du hitta vägledning på samtliga webbläsares supportsidor.

15. Kontaktinformation
15.1 Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om denna Integritetspolicy, behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill begära ett registerutdrag.
 

  • Hittar du det billigare någon annanstans matchar vi priset
  • Klarna - faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank
  • Instabox
  • PostNord
© 2024 Nordiska Utsidangruppen AB   |  Telefon: 060-124 000  |  [email protected]