Populära länkar
Kategorier
FISKEMETODER
Fördelar med oss
- Inga avgifter
- Gratis frakt över 599:-
- Snabb leverans
- KUNDSERVICE med riktiga fiskare
- Öppet köp returrätt 30 dagar
- Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank
- Tel 060 - 124 000, vardagar 9-12, 13-17
- Maila oss
Vinterfiske
Vinterfiske är en underbar form av fiske som utförs på isarna runt om i landet. De mest klassiska fiskemetoderna på vinterisen är angling, ismete och pimpel. Med pimpelfiske kan exempelvis fånga abborre, röding, öring, harr, lake, sik, gädda och regnbåge. Ismete är en annan spännande metod med vilken man kan fånga stora gäddor, gösar och andra hungriga rovfiskar. På fiske.se hittar du de redskap och tillbehör du behöver för att på ett enkelt sätt kunna njuta av ditt isfiske till bra priser. Vi har allt från färdigkomponerade isfiskeset, där vi valt ut lämpligt spö, rulle och lina, till ismete/pimpelspön, rullar, linor, beten, angeldon, isborrar, isfisketält, skryllor och massvis med tillbehör du kan behöva för ditt vinterfiske ska bli så lyckat som möjligt.
Pimpelfiske är den mest populära och enklaste formen av vinterfiske eftersom det inte krävs så mycket och dyr utrustning för att komma igång. Sen är det ju underbart att sitta på vårisen när solen lyser, men glöm inte säkerheten. Kolla alltid isens tjocklek och ta med isdubbar. Du behöver även en isborr, något att sitta på och varma kläder. Vi har lång erfarenhet av vinterfiske och det ger oss möjligheten att ha ett stort sortiment som är anpassat efter vad som faktiskt fungerar. Vi samlat ett brett urval av den utrustning du behöver för att utöva vinterfiske i Sverige.
Här nedan förklarar vi mer om dom olika produkterna:
Pimpelspö:
”Knappspön” som förmodligen är det vanligaste spöt man kommer i kontakt med. Med knappspö menar vi spön som ex. Abu Pimpel 2 där man trycker på en knapp för att släppa ut lina. Dessa är enkla att använda och fungerar väldigt bra för alla, och går bra att använda med handskar om det är kallt. Finns väldigt bra färdiga set här med lina, blänke och allt.
”VM”-spöt är en odödlig klassiker som är lika enkel som genial. Grymt bra känsla tack vare låg vikt, och fungerar faktiskt bra att även drilla större fiskar på när du fått in tekniken, kunstruktionen är lika enkel som genial. Man vänder spöt med rullen uppåt för att släppa ut lina och med rullen neråt för att låsa spolen. Dessa spön finns i tre olika hårdheter där man väljer lite efter tycke och smak.
”Rullspön” Moderna pimpelspön med rullar som har broms och ibland även utväxling. Väldigt roligt att fiska med då man drillar fisken mer som med ett vanligt kastspö där rullens broms gör mycket av jobbet och man bara vevar hem fisken. Grymt effektivt framförallt på större fisk som tex regnbåge.
Linor:
När det kommer till valet av lina till pimpelfiske så är det främst nylon vi rekommenderar, flätlina enstaka gånger vid plusgrader.
En nylonlina med lågt minne och lagom stretch är att föredra, gärna även färgad då den syns bra mot isen om det skulle strula. Dimensioner för isfiske brukar ligga runt 0.30mm för röding och regnbåge och 0.20 för abborre. Med 0.25 kan du fiska allt och får ses som allround. Den flätade linan ger fin känsla tackvare sin stumhet, men har en tendens att stöpa en del is när man fiskar i minusgrader.
Beten:
Beten till pimpelfiske finns det väldigt gott om, olika färger storlekar och funktioner. Det man kan säga är att man oftast har två beten eller kanske ett bete och ett lockbete. Det brukar vara ett blänke som blänker, låter och ibland blinkar som lockar in fisken och under det har man en agnad krok som är själva betet som fisken tar. Kroken hänger under blänket i en nylonlina, där kör du samma som du har på rullen eller grövre om det trasslar mycket.
När det är dags att välja ett eller några olika beten kan man börja med att fundera ut efter vilka fiskar man ska fiska, och ungefär hur djupt det är. För röding och regnbåge, har på senare tid blinken blivit standard, den finns i olika färger och utföranden efter tycke och smak. Blinken har visat sig extremt effektiv att använda vid fiske efter ädelfisk med en minibalansare under som krok. Traditionella Rödingsblänken är fortfarande lika bra som de alltid varit och kan ibland t.o.m vara lite bättre, framförallt vid fjällfiske. Minibalansaren eller mormyskan går även utmärkt att fiska själv utan blänke eller blink om fisket är trögt, det kan rädda vissa dagar. Om man föredrar en mera vanlig krok kan man köra antingen en maggotkrok eller en mera vanlig metkrok. Krokstorlek 4-8 nånstans.
Vid Abborrfiske dominerar den klassiska vertikalpirken, det är en pirk som fort dyker ner till önskat djup och fiskas med lockryck där den åker ut livligt åt sidorna. Vertikalpirken fiskas som oftast med en länk under till en trekrok med färg eller garn och dom funkar klockers utan bete. Här gäller det att välja pirk efter djup, en för lätt pirk på 10meters djup ger dålig kontakt och dålig känsla. Ibland och framförallt om du får igång lite större borrar kan balanspirken vara helt outstanding. Den liknar en liten fisk och simmar livligt vid lockrycken.
När du fått ihop ditt spö med en lina och ett bete är det dags att kolla på annan kringutrustning. Du behöver något att sitta på och då finns det lite olika varianter men vanligast är den traditionella skryllan och stolsryggsäcken. Båda alternativen är bekväma att sitta på och rymmer bra med prylar och fika. Stolsryggsäcken är lite lättare att bära med sig och skryllan är oftast lite rymligare att packa saker i.
Andra bra och ha prylar är t.ex. en isskopa att rensa hålet med. Ett isfritt hål gör det lättare att fiska och gör det lättare att landa eventuell fångst.Du behöver självklart även en isborr? Läs våran guide här.
OBS!! Glöm inte säkerheten, Isdubbar och en räddningslina är ett måste! Akta er för svaga isar och skitfiske!
Underkategorier
Filter
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5