Populära länkar


Varumärken

Alla Varumärken

Kategorier

Fördelar med oss

  • Inga avgifter
  • Gratis frakt
  • Snabb leverans
  • KUNDSERVICE med riktiga fiskare
  • Öppet köp returrätt 30 dagar
  • Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank
Produkten läggs i din varukorg
Produkten har lagts till i din varukorg
-20 %
Visa alla produkter från Jakt.se

Nitritsalt 1kg

 Fler än 10 st i lager
 Skickas från oss idag
 Gratis frakt
79 kr
Rek.pris: 99 kr

Köp & prenumerera

För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på "KÖP"-knappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.

Ingen prenumeration
Varje månad
Varannan månad
Varje kvartal
  • Beskrivning
  • Andreas Tycker

Nitritsalt 1kg 

Inom charkindustrin används nitritsalt främst för att hämma tillväxten av mikroorganismer i köttprodukter. Det ger dessutom köttet en mycket tilltalande och fin röd färg.

Nitritsalt används av oss själva och våra kunder främst vid rökning av kött. Köttet får betydligt finare färg än vid användning av vanligt salt, köttet behåller sin fina färg och blir inte lika grått och trist.

Nitritsalt innehåller 0,6 % Natriumnitrit och 99,4 % NaCI

Andreas betyg 

De flesta vill ha en röd/rosa yta på det rökta köttet, och en mörkt rödbrun yta på övrigt kött, med undantag för vildsvin som ligger någonstans däremellan.
För att åstadkomma det måste man salta med nitritsalt.

Det finns flera sätt att salta köttet på. Handlar det om sidfläsk från exempelvis vildsvin så räcker det att lägga det i saltlag i 3–5 dagar, man kan räkna med ca 1 cm kött/dygn

Större bitar mår bäst om man sprutsaltar.

Spruta på flera ställen tills kött­biten är helt uppsvälld. Lägg sedan i saltlag i två dygn för att utjämna salthalten i köttbiten innan du röker.

För att reglera sältan i din lag så kan du öka mängden salt om du önskar. En lag kan ligga på mellan 6 - 12%.

Jag blandar personligen 8%, då det funkar för mig. socker är även vissas favorit i lagen,  där är google din bästa vän om du vill experimentera.

  • Andreas Tycker
Andreas betyg (1 st)

De flesta vill ha en röd/rosa yta på det rökta köttet, och en mörkt rödbrun yta på övrigt kött, med undantag för vildsvin som ligger någonstans däremellan.
För att åstadkomma det måste man salta med nitritsalt.

Det finns flera sätt att salta köttet på. Handlar det om sidfläsk från exempelvis vildsvin så räcker det att lägga det i saltlag i 3–5 dagar, man kan räkna med ca 1 cm kött/dygn

Större bitar mår bäst om man sprutsaltar.

Spruta på flera ställen tills kött­biten är helt uppsvälld. Lägg sedan i saltlag i två dygn för att utjämna salthalten i köttbiten innan du röker.

För att reglera sältan i din lag så kan du öka mängden salt om du önskar. En lag kan ligga på mellan 6 - 12%.

Jag blandar personligen 8%, då det funkar för mig. socker är även vissas favorit i lagen,  där är google din bästa vän om du vill experimentera.

  • Fakta om produkten
EAN:
7300001625855

Varumärke:





  • Hittar du det billigare någon annanstans matchar vi priset
  • Vi är certifierade av Trygg E-handel
  • Klarna - faktura, konto, delbetalning, kort och internetbank
  • Posten
  • ISO 9001 Certifierade
  • ISO 14001 Certifierade

© 2019 Norrländska Vapenaffären AB  |  Telefon: 060 - 666 333  |  kontakt@fiske.se   |  Investor Relations